Honungspannacotta

Idag har jag provat att göra en honungspannacotta, serverad med krossad mandel och björnbär från förra årets skörd i trädgården

Recept för 4 personer

Ingredienser

3 gelatinblad eller 1 1/2 gelatinpulver och 1/2 msk vatten
1 dl honung
3 dl yoghurt
2 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 dl flytande eller värmd honung till garnering

Tillagning

Lägg gelatinblad eller gelatinpulver i kallt vatten och låt svälla i ca 5 minuter
Smält honung i en kastrull. Ta gelatinbladen eller det svällda gelatinpulvret och lös upp i den varma honungen.
Rör i yoghurt, mjölk och vaniljsocker. Blanda och häll upp i glas eller formar. Ställ i kylen minst 1 timme tills puddingen stelnat.
Garnera med flytande eller värmd honung. Strö över nötter eller mandel och servera med färska eller frysta bär.

Recept hämtat från www.alltomhonung.se
 
Familjens betyg:
 
De vuxna 4 poäng vardera. Barnen 2,5 poäng vardera.
1 Sanna:

skriven

Ser jättegott ut! Kolla gärna in mitt senaste recept också!

Kommentera här: