Iordningsställande av den tragiska trädgården

Idag har jag börjat återställa min tragiska trädgård... ja den är tragisk eftersom jag inte har skött den på ett halvår på grund av att jag har haft ont i nacken och inte haft någon inspiration. Men idag så gjorde jag ett ryck vid entrén. Det är ju den som syns först när man kommer hem till oss.
 
Jag började med att flytta undan alla plattor på muren och rensa under dem.
Sedan kantbeskar jag allting i halvmånen.
 
Mätte upp var jag ville ha min gräskant mot stenläggningen
 
Grävde även ut runt trädet och fyllde på med jord, för att jag ska kunna sätta nya vårlökar.
Till slut fyllde jag på med sand, där jag hade kantgrävt. Kommer att fylla på med mer sand efter hand allt efter sanden sjunker. Krattade även gräsmattan ren från jord, ogräs och sand.
Väldigt nöjd med slutresultatet.
 
 
 
 
 

Sockerramar

Idag har jag fortsatt att vinterfodra bina. De har redan börjat tillverka sockerramar av fodret. Det syns på de vita cellerna de tillverkat.
Jag passade även på att mjölksyrabehandla ramarna mot Varroakvalster.
 
 
När jag gick igenom kupa två hittade jag inte den blå drottningen. Jag får göra ett nytt försök att hitta henne  på lördag när jag ska fortsätta utfodra bina. Hoppas verkligen jag hittar henne. Annars får jag rådfråga någon på biodlarkursen vad jag ska göra om samhället är drottninglöst inför vintern.

Jordslå perenner

Dags att börja tänka på att jordslå de perenner man vill spara tills nästa år och som man inte vet var man ska sätta. Jag tog en pallkrage och satte ner dem i. Jorden ska inte vara näringsrik utan det går bra att ta gammal jord. Glöm inte att märka upp plantorna så du vet vad det är nästa år när du till exempel ska plantera ut dem i en blomkruka till sommaren. 
 
 

Liknande inlägg