Ny kupa

Mycket har hänt sedan sist. Jag har skaffat en ny kupa och ett nytt samhälle. Jätteroligt. Dock upptäckte jag att drottningen i den nya kupan var omärkt. Jag vill ha den märkt så jag hittar henne lättare, så jag bad en i föreningen komma hit och hjälpa mig och märka drottningen och det gjorde vi idag.
 
Eftersom det nya samhället var ett produktionssamhälle blev jag tvungen att gå igenom kupan och sätta dit nya ramar så bina kan bygga vidare. Jag passade även på att sätta på ytterligare en låda.
 
 
Det nya samhället var fullt med täckt yngel, vilket är bra eftersom det då föds många nya bin och drottningen är produktiv.
 
Linnéa fick en bit vaxkaka med färsk honung som hon mumsade i sig. Det är så gott med helt färsk honung direkt från kupan. 
 
Hon fick ett bistick på handen när hon var med vid kuporna. Tur hon hade handskar på sig, så gadden fastnade i handsken.
 
Idag söndag fick jag hjälp med att märka upp drottningen. Vi fångade in drottningen i en liten bur och duttade sedan på med gul färg som är förra årets märkning på drottningen.
 

Biodlarresa till Skåne

Idag följde jag med biodlarföreningen på en biodlarresa till Skåne.
 
Vi var bland annat på Joel Svenssons Vaxfabrik, där vi både fick höra lite om deras verksamhet och passa på att handla i deras butik. Kändes som jag var på Gekås.
Handlade bland annat honungsburkar, ny jacka och diverse andra tillbehör. De bjöd även på kaffe och fralla på deras lager. Mycket trevligt.
 
 
 
Färden gick sedan vidare till Hillesgården i Klippan för att äta en lunch.
 
Efter lunch var det dags för studiebesök på Honungsgården på Bjärehalvön.
Vi fick höra om deras verksamhet med bland annat drottningodling, pollineringstjänster och se deras slungrum.
Avslutningsvis bjöd paret Larsson på en eftermiddagsfika.
 
 
 
 
 
 
 
 

Skattlådor

Nu var första skattlådorna  på, på bägge kuporna. Det var redan ganska fullt med honung på ramarna. 
Finns mycket dragväxter nu. Både körsbärsblommor, maskrosor och syréner.