Ny kupa

Mycket har hänt sedan sist. Jag har skaffat en ny kupa och ett nytt samhälle. Jätteroligt. Dock upptäckte jag att drottningen i den nya kupan var omärkt. Jag vill ha den märkt så jag hittar henne lättare, så jag bad en i föreningen komma hit och hjälpa mig och märka drottningen och det gjorde vi idag.
 
Eftersom det nya samhället var ett produktionssamhälle blev jag tvungen att gå igenom kupan och sätta dit nya ramar så bina kan bygga vidare. Jag passade även på att sätta på ytterligare en låda.
 
 
Det nya samhället var fullt med täckt yngel, vilket är bra eftersom det då föds många nya bin och drottningen är produktiv.
 
Linnéa fick en bit vaxkaka med färsk honung som hon mumsade i sig. Det är så gott med helt färsk honung direkt från kupan. 
 
Hon fick ett bistick på handen när hon var med vid kuporna. Tur hon hade handskar på sig, så gadden fastnade i handsken.
 
Idag söndag fick jag hjälp med att märka upp drottningen. Vi fångade in drottningen i en liten bur och duttade sedan på med gul färg som är förra årets märkning på drottningen.