Äppelpaj med honung

Vad gör man en dag när det blåser, är mulet och bina håller sig inne i kupan? Jo man bakar en härlig äppelpaj med honung.
 
Äppelpaj med honung
 
Pajdeg
3,5dl vetemjöl
150g smör
2 msk vatten
 
Fyllning
6-8 äpplen
0,5-1 dl honung
1-2 msk kanel
 
Tillagning
 
Skala, avlägsna kärnhus och skär äpplen i klyftor. Blanda honung och äppelklyftor, strö över kanel och bred ut fyllningen i en ca  ø 25 cm pajform.
Jag har tagit frysta äppelklyftor från förra årets äppelskörd.
Blanda ingredienserna till degen i en matberedare. Kavla ut degen och lägg den över äpplena. Gör några snitt i degen och baka pajen 30-40 minuter i 180-200°.
Jag har valt att trycka ut pajdegen i botten och lägga äpplena ovanpå.
 
Servera gärna med vaniljglass eller vaniljsås
 
Recept hämtat från www.alltomhonung.se
 
Familjens betyg:
 
De vuxna 5 poäng vardera. Barnen 4,5 och 3,5 poäng  (de gillar inte pajdegen, men fyllningen var god säger det ena barnet)
 
 
 
 
 
1 Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

skriven

Så gott

Kommentera här: