Grillat är godast när marinaden är gjord på honung....
Idag gjorde vi en honungsmarinad till vårt kött. Det blev fantastiskt gott. Det tyckte även våra gäster.
Jag bytte ut kycklingen mot fläskytterfilé. Men den blir lika god med kyckling, som vi provat tidigare.
Detta receptet är för 4 personer och tagen från boken "Allt om honung" av Jakob och Johann Lang.
Du behöver
1 stor fläskytterfilé eller 4 stora kyckllingfiléer
Marinad
4 msk honung
3 msk rapsolja
2 msk soya
2 msk riven ingefära
1 röd chilifrukt
2 krossade vitlöksklyftor
Salt
Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Marinera köttet i 1-2 timmar.
Klart att grilla.
Man kan även bryna kycklingfiléerna i stekpanna, salta lätt och steka i ca 30-40 min i 200 grader i ugn.
Vi serverade köttet med en fräsch grönsallad, färskpotatis och tzatziki.