Honung- och ingefärsgrillade spareribs med coleslaw

Grillsäsongen är verkligen här. Så idag valde vi att grilla spareribs med en glaze av honung och ingefära

 

Ca 2 kg spareribs

 Glaze

1 vitlöksklyfta

1 dl flytande honung

2 tsk torkad malen ingefära

2 tsk dijonsenap

2 msk japansk soja

2 krm svartpeppar

 

Coleslaw

ca 600g spetskål

1 liten fänkål

2 dl créme fraiche

2 msk majonnäs

1 tsk kummin

1 tsk vinäger

salt och peppar

Glaze: Skala och riv vitlöken och blanda ihop med resten av ingredienserna till glazen.

Coleslaw: Ansa och strimla spetskål och fänkål tunt. Blanda resten av ingredienserna och vänd ner kålen. Smaka av med salt och peppar

Krydda spareribsen med salt. Lägg dem på grillen på indirekt värme ca 45 minuter. Pensla på glazen efter halva grillningen. Upprepa var 10:e minut tills glazen är slut.

Servera spareribsen med coleslaw. Vi valde även färsk potatis som tillbehör.

 

Recept hämtat från ICAs broschyr Härifrån: Sverige

Familjens betyg:

De vuxnas betyg på köttet 4 poäng vardera. Barnens betyg på köttet 4,5 poäng.

Coleslawen får 5 poäng av 5 av de vuxna. Den var verkligen god.

 

 
 

Kommentera här: