Tryffel

Barnen provade att göra tryfflar med honung i. De blev jättegoda. Hoppas de räcker ända tills julafton...
Receptet är hämtat ur boken Honungsjul av Marita Delvert.
 
Jan Hedhs tryffel
 
275 gram mörk choklad (55%)
3 dl vispgrädde
2 msk honung
25 gram rumsvarmt smör
 
Finhacka chokladen. Häll grädden i en gryta tillsammans med honungen och låt blandningen precis koka upp.
Dra kastrullen från plattan och rör snabbt ner den hackade chokladen. Rör tills all choklad har smält.
Tillsätt smöret i små bitar och eventuell smaksättning och rör tills allt är en slät smet.
Låt tryffeln svalna i rumstemperatur till nästa dag. Då blir konsistensen allra bäst.
Rulla små kulor eller lägg tryffelmassan i en spritspåse och spritsa till fina tryfflar.
 
Man kan smaksätta tryfflarna med kanel, kardemumma, konjak, whisky, likör, saffran, mintchoklad, lakrits, rivet apelsinskal, riven ingefära, chili, vanilj eller kaffe.
 
 
 
 
 

Kommentera här: